Płatki, czyli dlaczego warto delektować się owsianką itp. :) Było już kilka postów dotyczących płatków owsianych. Było dużo pytań i sporadyczne odpowiedzi. Chciałem skompletować troszkę informacji na ten temat i przedstawić je na forum (korzystam z własnej wiedzy, książek, czasopism i internetu - źródła podane są szczątkowo na dole artykułu). [...]
[...] niektorym troche informacji, lato odchudzanie, mysle ze temat na czasie :) Nadwaga lub otyłość to problem znaczącej części społeczeństwa. W ich rozwoju dgrywają rolę zarówno czynniki genetyczne jak i środowiskowe. Przyczyną otyłości może być duży apetyt i wtedy konieczne jest znalezienie skutecznego sposobu ograniczenia ilości jedzenia. Wiele [...]
[...] wam go przedstawic ze względu na to aby zachęcic wielu do spozywania większej ilości warzyw i owoców ze wzgledu na ich pH i ogromne znaczenie w naszych dietach, zapraszam do czytania jak i komentowania tłumaczenie z: http://www.naturalnews.com/Report_acid_alkaline_pH_1.html ,,Podstawowa chemia balansu pH Podstawowa chemia balansu pH była [...]
[...] że zdrowie to numer jeden każdych ćwiczeń fizycznych, ale tuż po nim to zdrowy, naturalny wygląd, na który częściej zwracamy uwagę aniżeli na aspekt zdrowotny. Te dwa czynniki można ze sobą połączyć dzięki ćwiczeniom jakie opracowano z myślą o każdym z nas. Oczywiście efekt ćwiczeń i wyglądu to rzecz indywidualna każdego ludzkiego [...]
[...] że zdrowie to numer jeden każdych ćwiczeń fizycznych, ale tuż po nim to zdrowy, naturalny wygląd, na który częściej zwracamy uwagę aniżeli na aspekt zdrowotny. Te dwa czynniki można ze sobą połączyć dzięki ćwiczeniom jakie opracowano z myślą o każdym z nas. Oczywiście efekt ćwiczeń i wyglądu to rzecz indywidualna każdego ludzkiego [...]
[...] przemiany materii. Mak Wieczerza wigilijna nie może obyć się bez maku. W różnych regionach Polski przyrządza się z niego różne potrawy: kutie, makówki, kluski z makiem no i oczywiście makowce. Nasiona maku zawierają witaminy A, C, D, E oraz błonnik aż 20% masy, wapń, magnez, żelazo, potas. Mak pomaga w procesie trawiennym, wiąże cholesterol, [...]
[...] podstawy zaleceń służą tradycyjne diety ludzi żyjących w warunkach gdzie dostępna jest tylko naturalna żywność. Generalnie ujmując : Gruszki i Klepsydry - powinny pomagać oczyszczanie swojego organizmu z nadmiaru produkowanych estrogenów i unikać spożywania ich ze źródeł pożywienia oraz wody i napojów. Zgodnie z niektórymi teoriami [...]
[...] na kg masy ciała. Obecnie nie ma żadnych dowodów aby większe jego spożycie dawało jakiekolwiek korzyści. 1g białka = ok. 4 kcal. WEGLOWODANY: Są głównym źródłem energii, czyli paliwem, którego bardzo potrzebujemy. Organizm w pierwszej kolejności musi wyrównać sobie straty zużyte na podstawowe funkcje życiowe oraz na trening dopiero w [...]
DIETETYCZNE SPOSOBY WALKI Z TKANKĄ TŁUSZCZOWĄ Może zaczne od dietetyki... to nauka o racjonalnym żywieniu człowieka, łącząca wiedzę wielu nauk zaczynając od biologi koncząc na patofizjologia .Dietetyka bada rolę składników pokarmowych w przemianach materii i energii na poziomie komórek, narządów, układów i całego organizmu. Dzięki, wynikom tych [...]
Dzięki uprzejmości kolegi(Bigos92) z innego forum udostępniam jego tłumaczenie biblii GH15 w zwięzłym skrócie. Zaznaczam tłmaczenie nie jest moje. Napewno warto przeczytać, polecam. osobiście sie pod tym w sumie podpisuje zwłaszcza pod częscia ze PCT to ściema i że po kilku latach można sie troche opie..dalac %-) [...]
[...] przed meczem, kiedy trzeba opracować taktykę, lub nawet podczas meczu, kiedy trzeba ją zmieniać. Trener ze swojej strony ''programuje'' swoich zawodników w taki sposób, aby czynili postępy, aby chcieli wygrywać, aby odbierali zawsze piłki nie możliwe do odebrania. Ale zawodnik z kolei nie może się zadowalać jedynie owym nastawieniem: musi on [...]
[...] na kg masy), aby uzupełnić straty glikogenu, np. banany, carbo, miód, wafle ryżowe, sok. 6. Pijemy głównie wodę mineralną niegazowaną 3-4 litry dziennie. 7. Unikamy słodyczy, chipsów, coli, napojów gazowanych. 8. Mleko pijemy tylko, jeżeli nie mamy problemu z tłuszczem oraz z trawieniem laktozy. Zapotrzebowanie kaloryczne Podstawowym i [...]
[...] treningu jak i od prawidłowego odżywiania. Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku fizycznego i mieć ze stanu tego efekty w postaci przyrostów mięśniowych należy dostarczyć pracującym mięśniom określoną ilość protein, węglowodanów, tłuszczów, witamin, soli mineralnych. Także częstotliwość spożywania pokarmów jak i zachowanie prawidłowych [...]
[...] treningu jak i od prawidłowego odżywiania. Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku fizycznego i mieć ze stanu tego efekty w postaci przyrostów mięśniowych należy dostarczyć pracującym mięśniom określoną ilość protein, węglowodanów, tłuszczów, witamin, soli mineralnych. Także częstotliwość spożywania pokarmów jak i zachowanie prawidłowych [...]
[...] najszybciej zdobyć rzeźbę? 4. Jak pozbyć się tłuszczu? ( 5. Jaki wybrać trening na siłownię? Kolega mi rozpisał coś takiego... 6. Ale słyszałem, że martwy ciąg niszczy kręgosłup -a pełne przysiady kolana? 7. A goście na siłowni polecają mi 44 wariant izolowanego wykroku z rotacją barków na masę! 8. "CHCĘ ROBIĆ TRENING NA SIŁĘ! Czy [...]
Witam ponownie! Ten artykuł będzie poświęcony redukcyjnej diecie węglowodanowej. Chciałbym od razu zaznaczyć, że nie uważam, że ta dieta jest najszybszym sposobem na spalenie tłuszczu. Są szybsze metody. Niemniej jednak, jak wskazują badania, taki sposób tracenia zbędnych kilogramów jest długoterminowy i TRWAŁY. Efekt jo-jo praktycznie nie [...]
[...] wszystkie pozostałe ćwiczenia. Dlatego nie należy o niej zapominać ani ją omijać. Dzięki niej rozgrzewasz swoje mięśnie, podnosisz temperaturę ciała i zwiększasz aktywność naczyń sercowych, co poprawia przepływ krwi i tlenu w organizmie. Podczas rozgrzewki łagodnie naciągasz mięśnie i wprawiasz stawy w ruch, a wszystko to po to, aby uchronić [...]
[...] itd. Jest tu troszeczke na temat supli, treningu i odzywiania podczas robienia rzeźby. Pod każdym materialem podaje źródło z których dany fragment zostal zaczerpniety Oczywiście jest to tylko fragment - jeżeli ktos jest zainteresowany to podaje linki i zapraszam na podane strony. JAK SCHUDNĄĆ - PORADY PRAKTYCZNE 1. Zastąp żółtka - tofu lub [...]
Witam. Dzisiaj kupiłem sobie kilogram bananów i gdy wziąłem się za jedzenie, zauważyłem, że w środku w pewnych miejscach mają inną, ciemniejszą barwę i bardziej miękką konsystencję. I tutaj pytanie do Was, czy takie banany można jeść, czy lepiej sobie odpuścić?